15-årig Laphroaig gör comeback! Igen.

0
220

Release | WEBBEN  Om du är Friend of Laphroaig kan du tacka din lyckliga stjärna. Fansen får dela på senaste Cairdeas. Fan-klubben startade redan 1994. I varje tub låg en lapp som Laphroaig-drickare postade till destilleriet på Islay och blev med. När man sedan tog klivet över till internet exploderade fanskaran. Cairdeas-serien är tillägnad vänkretsen.
– Våra vänner är mycket viktiga för oss på Laphroaig, menar chefen John Campbell. Vi gör en polariserande whisky, så det betyder mycket för oss att fansen är lojala. Friends of Laphroaig är en fantastisk möjlighet att interagera med våra supporters och ge något tillbaka som till exempel dessa exklusiva Cairdeas-utgåvor.

Cairdeas är gäliska för ”vänskap”. Årets vänskapswhisky kokades 2002 och tappades på 1st fill bourbon barrels. Efter 15 år är den här. Söt vanilj och lite krydda på doften, uppger destilleriet, och i munnen utvecklas dessa toner till en varsam värmande torvrök. Tidigare upplagor har involverat kvartsfat samt Madeirafat.
– Intressant att få en ”helt vanligt” laffa, kommenterar Whiskyspots Henrik Aflodal. 15 år är en legendarisk ålder där röken är modest i motsats till den utåtagerande 10-åringen. Gamla 15-åringen var prins Charles favorit. Och när den gjorde tillfälligt besök 2015 var den lika lågmält god.

Whiskyn säljs på nätet och på destilleriet. Inget kommer till Sverige och Systembolaget.

Vad tycker du?

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här