23-årig Ardbeg från original-lagret!

0
94

Release | SYSTEMBOLAGET  Imorgon släpps Ardbeg Twenty Something. En 23-årig rökare från Islay som tagits fram för att hylla Ardbegs arv.  Det närmaste man kan komma en resa i Ardbegs historia är att smaka på whisky som skapades under 1980- och 1990-talen, då det ikoniska destilleriet höll på att gå förlorat. Twenty Something är ett bevis på engagemanget från en handfull whiskyentusiaster som bestämde sig för att destilleriet skulle finnas kvar. En av dem var Ardbeg nuvarande chef Mickey Heads som då jobbade på Laphroaig och var en de mannar som ibland fick gå över till grannen och göra lite whisky:
– Den här magnifika whiskyn skapades i vår gamla ikoniska panna, som än idag står stolt utanför distilleriet. Utgåvan ger en glimt av Ardbegs turbulenta historia och bekräftar varför destilleriet inte fick försvinna. Den limiterade utgåvan är för dem som känner Ardbegs whisky i både hjärta och själ.

Whiskyn har satts ihop av Bill Lumsden:
– De bourbon- och oloroso-fat jag valt ut har resulterat i en vacker dryck fylld av djupa och rika smaker med en enastående rökig men silkeslen kvalitet.

Flaskan kostar 4 600 kronor och kan beställas från Systembolagets hemsida med start kl 10 den 2:a november, SB-nr 40142. Styrka 46,3%.

Vad tycker du?

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här