25-åring från Dewar’s som ogillar NAS

0
153

Release | Travel retail  Dewar’s ersätter sin Signature blend med en 25-åring som slutat sina dagar i Royal Brackla-fat. John Dewar & Sons har en uttalad strategi att prata om ålder som man introducerade 2015 när den stora satsningen på maltwhisky kallad Last Great Malts sjösattes. Noggranna marknadsanalyser visade att det nya ”NAS:andet” (no age statement) där ingen vet vad som är i buteljerna irriterar tillräckligt många konsumenter för att välja en åldersbaserad strategi. Bortsett från White Label saluför man 12-, 15- och 18-åringar. Och nu en 25-åring.
– Att avslöja åldern på våra blends gör att sparsmakade konsumenter kan välja en whisky med en mer mogen smakprofil som tilltalar den egna smaken, påpekar Fraser Campbell, global brand ambassador för varumärket. Dewar’s är fortsatt trogen en åldersbestämd utgivning som ett tecken på hantverkskunnande och kvalitet. I en värld där åldrad whisky blir allt mer sällsynt är vi stolta över att kunna tala om hur gammal whisky varje butelj innehåller.

Blender Stephanie Macleod beskriver smaken så här:
– Rika fruktiga gräsiga noter och delikat honung med en hint av rök mot slutet.

Dewar’s 25-åring finns på travel retail världen över för motsvarande $225. År 2015 lanserade firman den hittills äldsta Dewar’s, en 30-åring kallad Ne Plus Ultra vilket är latin och betyder ”Den Ultimata”.