Annandale säljer fat #1 för £1 milj

0
153
Lyckliga ägare David Thomson och Theresa Church förevisar de första två flaskorna ur fat nr 1 från Annandale

Nya destillerier | LOWLANDS  Annandale har buteljerat sin whisky maltwhisky. Det var 99 år sedan sist! Lowland-destilleriet som stängde 1918 i december började koka whisky igen 2014. Igår presenterades återkomsten i flaska vid en ceremoni. Whiskyn kommer fat nr 1. En flaska behålls av destilleriet. Den andra flaskan och hela fatet säljs till hugad spekulant för £1 milj. Ett vågat köp kan tyckas. Det brukar ju ta ett tag innan receptet sätter sig. Många nydestilleriet ger helt enkelt inte ut sina första batcher. Men Annandale hade hjälp av destilleribyggare Jim Swan som hastigt gick bort i februari i år. David Thomson och Theresa Church heter ägarna och utgåvan är en hyllning till kollegan.
– Vår ambition är att göra en hederlig whisky här och jag hoppas att vi fortfarande är igång om 100 år och att whiskyn fortfarande görs av hederligt folk från Annan, menar Thomson.

Nästa släpp blir huvudwhiskyn i två format som anspelar på bygden stora män. Orökta Man O’ Words är poeten Robert Burns. Torvrökta 45 ppm Man O’ Sword är Robert the Bruce. Båda tas ur en mix av bourbon- och sherryfat. Första releasen är singelfat, 240 flaskor vardera. Förstlingsutgåvorna släpps våren 2018 och märks ”Early Release of First Production”.