BOX bygger ut

0
472

Whiskymakande | ÅDALEN  Box kör fort nu. Man säljer whisky här hemma och även utomlands och satsar på på större volymer. Dessutom letar sig allt fler whiskyturister ut i skogarna kring Ådalen. Därför ska en mångmiljoninvestering göras i ökad produktionskapacitet och i besöksverksamheten.
Investeringen omfattar två nya kopparpannor, sju nya jäskar samt ombyggnationer inne i destilleriet. Den utökande kapaciteten gör att mer personal behövs i produktionen. Investeringsplanen innehåller även att ett nytt lagerhus sannolikt byggs inom den närmaste femårsperioden, vilket kompletterar de övriga och stärker områdets attraktionskraft.
– Vår årliga produktionskapacitet på drygt 100 000 liter LPA (liters pure alcohol) räcker inte för att tillgodose marknadens intresse. Därför har vi beslutat att tredubbla kapaciteten till 300 000 liter LPA, säger Box Destilleris vd Thomas Larsson.

Vidare har bolaget beslutat att utöka satsningen på destilleriet som besöksmål. Intresset för vad Höga Kusten och Box Destilleri har att erbjuda ökar ständigt. För att tillgodose den växande efterfrågan ska besökscentret utvidgas och anpassas för framtida behov.
– Det är mycket glädjande att så många intresserar sig för våra produkter och att vår verksamhet lockar whiskyentusiaster, företag och turister från hela världen. Den här satsningen gör att vi tar position som ett av den nya whiskyvärldens mest ambitiösa destillerier, säger Thomas Larsson.