DEANSTON ska få bättre besöksupplevelse

0
6

Whiskyturism | SKOTTLAND  Sydafrikanska Distell tog 2013 över whiskyhuset Burn Stewart. Däribland Bunnahabhain med Deanston och Ledaig i boet.
– Destillerierna hade inga uthålliga lager med whisky, konstaterar VD:n Richard Rushton. Vi har investerat i att bygga upp lager, framförallt för singelmaltsidan. Och även köpt tillbaka whisky från andra.
I början av året stängde Ledaig på Mull för att renoveras i 2 år. Och kommande 3 år ska £11 milj investeras i att omstrukturera Bunnahabhain. Även Deanston ska uppgraderas. Men kapaciteten behöver inte utökas på något ställe:
– För oss handlar det om att varumärkesupplevelsen blir så bra som möjligt med bra besökscentrum och att vi har tillräckligt med whisky i lager, i alla åldrar för att dra nytta av efterfrågan.
Whiskyturism blir med andra ord allt viktigare i Skottland. Allt fler destillerier skaffar sig egna butiker och rundturer för fansen att yvas över. En intressant ”lokal” trend som visar att ursprunget är starkt och viktigt i all form av marknadsföring.