Det går bra för BOX Destilleri

0
72
VD Thomas Larsson

Business | ÅDALEN  Höga Kustens stolthet Box Destilleri byter röda siffror mot svarta. Vinsten efter första halvåret 2017 är 1,273 mkr vilket är en förbättring på mer än 3 mkr mot samma period ifjol. Nettoomsättningen årets första sex månader har ökat med 79% till 22,943 mkr.
– Det är framförallt vår fatförsäljning som nu märks på resultatet när våra kunder börjar buteljera sin whisky och lösa ut flaskorna, säger VD Thomas Larsson. Vi har också kraftigt ökat försäljningen av egna buteljerade produkter under året, främst i Sverige men även på exportmarknader i Europa och Asien.

Försäljningen har närapå dubblats med nya standardprodukten Box Dálvve som draglok. Och nu pratar bolaget om nyinvesteringar.
– Med försäljningsframgångarna i ryggen har vi i sommar beslutat att investera kraftigt i ökad produktion samt i bättre förutsättningar för vår besöksverksamhet som också växer rejält, berättar Thomas Larsson.
Men några nyanställningar i närtid blir det inte, förutom säsongsarbete inför nästa turistsäsong.
– På lite längre sikt kommer Box att fortsätta växa personellt. Vårt besökscenter behöver också personal framförallt under säsong, menar Thomas Larsson. Vi har en stark tro på Höga Kusten-regionens attraktionskraft som besöksmål och vill gärna vara med och bidra till ökade besöksströmmar, det är bra för många i vårt närområde.