Georgie Bell snackar Last Great Malts

0
179

Marknadsföring | VÄRLDEN  Vill du snacka whisky med någon som kan, sök upp Georgie Bell. Med ett förflutet på Scotch Malt Whisky Society (SMWS) och sedermera ambassadör för Diageos prestigedestilleri Mortlach är hon nu Last Great Malts ansikte utåt. Alltså Dewars spännande och väldigt breda maltwhiskyportfölj. Utgångspunkten i Dewars maltwhiskyvärld är Age Statement. När alla andra springer och gömmer sin whisky i No Age Statement-flaskor vill Dewar istället vara transparenta och öppna. Dessutom har man som ny spelare på maltmarknaden väldigt fina och rikhaltiga lager av vällagrad whisky. Firman behöver inte gräva i ladorna under 10 år för att få ihop produkter. Georgie Bell tog ifjol 103 flighter världen över för att prova och prata Craigellachie, Aberfeldy, Aultmore, Royal Brackla och Deveron. Hon är också involverad i att ta fram ett utbildningsprogram för Dewar-gruppens säljpersonal, så fler kan föra budskapet vidare. Och att resa är en passion.
– Jag pluggade geografi på universitet och ville bli som kapten Scott och få resa jorden runt som upptäcktsresande. Tanken var att resa till Mexico och göra ett examensarbete kring geografins betydelse för smakutveckling avseende tequila. Men så drabbades jag av influensan och det blev Islay och whisky istället.

Efter studierna blev det bartender-jobb på SMWS och sedan brand ambassador-uppgifter. Nu är hon involverad i att lyfta fram Last Great Malts i ljuset. Något som är efterlängtat, malterna i portföljen är värda mer uppmärksamhet.