GLENFIDDICH Age of Discovery

0
70

Review | Travel Retail  Fin whisky-trio på flygplatserna. Snittar på 90-91 poäng. 19-årig maltwhisky lagt på ovanlig ek för att vara storsäljaren. Tänk att man aldrig släppt en hellagrad bourbonfatsutgåva förr. God lättdrucken i lättåtkomlig GF-stil. Klassisk äppeldricka i mun, gillar ansamlingen mot slutet som förebådar whiskyns höjdpunkt eftersmaken som är spirituell ek-aromatisk med lätta fenoler, fragant elegans liksom.
Maderia-varianten bjussar också på äpple i mun men starkvinsfatet drar på med pirrig krydda, samt syrliga vinteräpplen in i lång kittlande ek-finish, absolut inte bitter, bara levande.
Rödvins-versionen är mest spännande, en modern GF som vi aldrig sett den förut. Vinsyran framkallar citron-arom inbäddad i sötma, typ lemon curd. Maltig mun med apelsinblom, halvvägs rödsaftig nektarin med förbryllande gödselstick – det är rödvinsfatet som trixar. Lätt skitig epilog faktiskt, lagom mörk, svärtan ger djup. Rödvinspavan är dessutom en fantastisk cigarr-whisky. Passa på och njut av ett gott rökverk i sommarnatten. Glad Midsommar!

DELA
Föregående artikelThe GLENLIVET Single Cask
Nästa artikelBOX bygger ut
Chefredaktör för Whiskyspot.com. Skandinaviens ledande whiskyexpert som ägnat sig åt whisky på heltid sedan slutet av 1990-talet. Har testat över 7500 whiskies. Passionerat intresserad av allt som rör whisky.