Release | VÄRLDEN  Benriach-gruppens nya blender Rachel Barrie kommer ut med sin första egna linje av Glenglassaugh. Mrs Barrie med ett förflutet på Glenmorangie och Bowmore tog över produktskapandet i våras efter att tidigare ägare och blender Billy Walker sålt ut till Brown-Forman. Kustdestilleriet är nyligen återuppstartat med ung whisky i lager och nu kommer fyra wood finish-utgåvor.
– Whiskyn börjar sitt liv i 1st fill bourbon barrels för att sedan ändra kurs i amerikansk jungfruek, Pedro Ximenéz samt portvinsek, berättar Rachel Barrie. Från den söta jordigheten hos vår rökiga whisky som livas upp av amerikansk nyek till den läckra fylliga sötman som intensifieras i PX-fat över de frestande vågorna av frukt och rök i Peated Port Wood och den sublima elementära frukten och friskheten i den orökta portvinsfinishen.

En mix av rökig och orökt whisky som buteljerats vid 46% – Peated Virgin Oak, Pedro Ximenéz Sherry Wood, Peated Port Wood samt Port Wood. Whiskyn kommer till Sverige under 2018.