Haggis-export slår rekord

0
256

Matvanor | CANADA  Visste du att man kan köpa haggis på postorder? Jodå, tarmen med allehanda köttskrap håller sig bra utan kylning ett par dagar. Men sedan 50 år tillbaka har haggis inte fått exporteras till Canada. När nu förbudet hävts har kanadicker tagit tillfället i akt och beställt 7 ton haggis från Skottland. Edinburgh-baserade Macsween har skeppat 17 500 haggispaket som räcker till att mätta 40 000 personer. Lammlunga och nötfet är ej tillåtna så firman lagar sin haggis på lammhjärta och lammfet istället. Det nya receptet godkändes av myndigheterna i augusti 2017.
– Detta år har varit fenomenalt för oss. Vi är mäkta stolta över att vara först haggis-märke att få säljas i Canada på fyra decennier, säger James Macsween. Detta är en milstolpe för oss och vi tänker fortsätta vår internationella expansion.

Naturligtvis hägrar USA som har liknande regler som Canada. Däröver finns självklart många exilskottar (och andra fantaster) som vill fira skotska högtider med riktig haggis, om än med ändrat icke traditionellt recept. Men nog låter lammhjärta godare än den där lungan?

James Macsween med fru

Vad tycker du?

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här