Review | SYSTEMBOLAGET  Mousserande glögg? Jo, allt finns. När vi på redaktionen fick nys om bubbelglöggen kunde vi inte motstå frestelsen att be om ett smakprov. Den röda pavan kom och åkte in i kylen för att sedan korkas ur med en knall. Glöet är frisk och trevlig, kallt pärlande och lagom söt. Björn Lönnberg på Moestue berättar om framtagandet:
– Utvecklingen av Glöet visade sig inte vara helt lätt, då många av kryddorna blev lite sura och bittra då drycken serveras kall och dessutom inte har så mycket socker. Det tog teamet två år att få till det perfekta receptet till Glöet, men vi tycker att det absolut var väntan värd.

En grupp finska visionärer står bakom bragden. En duktig vin-konnässör och spansk vinproducent har bidragit. En vanlig traditionell glögg innehåller 130-140 gram socker per liter men Glöet har stannat på 50 gram vilket såklart ger drycken ett fräscht krispigt intryck.
Glöggvinet doftar Trocadero och hallonsoda, en frisk söt arom som bryts mot kryddnejlika och kardemumma med dovare djup av kryddpeppar. Bubblet landar i munnen på ett salladsblad och julgröt med kanelstång, direkt tar lättare smågodis över följt av sockerdricka och citronsoda, sent godiscolaflaskor. Eftersmaken är lätt pärlande av hallonsoda, strax halvtorrt bubbelvin och geléfigurer. Sötman möter ett lätt välbehövligt motstånd i form av alkoholens runda beska. Avtoningen är dessutom aningen chili-kliande vilket är rätt coolt, torrare vintoner vinner till slut.
Väldigt kul alternativ till all söt glögg men jämfört med vanligt vin såklart otroligt söt. Lite alkoläskvarning. Men som glögg betraktat väldans fräsch. Hursomhelst ett måste att prova på för den nyfikne.

Glöet 11% finns i 30 butiker tillfälligt och kan beställas till övriga butiker. SB-nr 77160, 199 kr.