Rye-panna exploderade i Pennsylvania

0
335

Hälsa | PENNSYLVANIA  En whiskeypanna i Pennsylvania exploderade och skadade operatören. Skadorna är ytliga och inte så allvarliga men händelsen var omtumlande. Mannen kastades baklänges av kraften. Olyckan inträffade kl 11 på förmiddagen och myndigheterna rapporterade att ingen eldsvåda utbröt.
– Pannan var 4,5 meter hög och ungefär 2,5 meter i diameter, säger Darryl Jones, chef för brandkåren i Pittsburgh. Explosionen gjorde att pannan rycktes ur sitt golvfäste och flyttade sig 3-4 meter. Det var en väldig kraftutveckling.
– Destilleriets etanol-mätare registrerade ingen explosion så det skedde ingen antändning, enligt Meredith Meyer Grelli, delägare i Wigle Whiskey Distillery.
Destilleriet har specialiserat sig på att koka sprit på uråldriga ursprungliga sädesslag. Fokus är whiskey, framförallt traditionell Monongahela Straight Rye som var nationens första stora whiskeystil innan Bourbon slog igenom. Firman lagerför 33 olika whiskeyliknande produkter gjorda på olika sädesslag. Här är storyn bakom det märkliga destilleriet: