Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Box i Marieberg blir Ådalen Destilleri
2009/03/3 ÅDALEN. Box whisky tuffar vidare mot en tänkt destilleripremiär i år. I samband med att ledningen förbereder sig på att begära mer pengar i framtiden genom att höja maxtaket för aktiestocken passar man på att byta namn från Marieberg till Ådalen Destilleri. Ett starkt värdeladdat namn som innehåller mycken cred och tyngd efter arbetskonflikten 1931 då fem civila arbetare sköts ner av militär. Ett bra och spännande val av affischnamn för projektet. Det vackert belägna Box Kraftverk ska med start hösten 2009 byggas om för att inrymma destilleriet. Styrelseordförande Thomas Larsson är ansvarig för miljö- och energifrågor:
– Vi kommer att arbeta för en så hög självförsörjningsgrad som möjligt när det gäller förnyelsebara råvaror. Och då menar jag i hela produktionskedjan, från korn till tunna.
Fokuseringen på miljöfrågor är väsentlig för alla nya destillerieprojekt världen över. Tillverkningsindustri bemöts alltid skeptiskt av myndigheter, särskilt whiskymakande som producerar svårhanterliga slaggprodukter.

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com