Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Mackmyra bygger nya destillerier
2009/17/3

Mackmyra bygger ut, det svenska whiskybolaget har grandiosa planer för hemkommunen. En whiskyby skall uppföras i Västra Kungsbäck, strax väster om centrala Gävle, några kilometer från det nuvarande destilleriet på Mackmyra bruk. Den nya anläggningen ska härbärgera ett besöksdestilleri, exportdestilleri och fatlager.
– Mackmyra Whiskyby ska inte bara bli ett destilleri utan en total whiskyupplevelse och vår ambition är att det ska bli ett internationellt besöksmål, säger VD Magnus Dandanell.

Planer för projektet har tagits fram tillsammans med Gävle kommun som ser mycket positivt på Mackmyra whiskyby.
– Mackmyra whiskyby kan både stärka Gävles attraktionskraft och skapa intressanta arbetstillfällen. Det är fantastiskt glädjande att Mackmyra väljer att expandera på sin födelseort, säger kommunstyrelsens vice ordförande Per Johansson.

Mackmyra whiskyby ska byggas i flera etapper med start under andra halvåret 2009. I år uppförs ”Heart and Home”, ett whiskylager för Mackmyras whiskyambassadörer med provar- och utställningslokaler. Under 2010 uppförs ett besöksdestilleri. Utbyggnad av hela anläggningen sker i etapper under de kommande 10 åren. Investeringen för den helt utbyggda whiskybyn är drygt 555 miljoner kronor.

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com