Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Svensk vin- & spritdag
2009/26/3 STOCKHOLM. Sparrisbrännvin, Öländsk Grappa, Mackmyra Whisky och August Strindberg Absint 35 är några av de drycker som erbjuds när Vin & Sprithistoriska Museet arrangerar en temadag med svenska drycker lördagen den 28 mars kl 12-16.

Sedan 1995, när monopolet för alkoholtillverkning upphörde i Sverige, har en rad destillerier och vingårdar startat, flera av dem med ekologiska förtecken.
– Tiderna förändras men traditionerna består, säger Mirja Lausson, museichef. Jag ser fram emot att erbjuda våra besökare möten med en skara relativt nyetablerade entusiastiska entreprenörer. Gemensamt för dem är att man med kreativitet och nyskapande i centrum skapat många unika drycker, men att man också använder sig av historiska recept och traditioner.
Under dagen kan man lyssna på spännande föredrag om vår brännvinskultur igår och idag, om att producera svenska viner i världsklass och om det är riktigt klokt att driva en vingård i Sverige. Och naturligtvis provsmaka allt från vin, cider, whisky och punsch till brännvin.

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com