Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Balvenies designpris till ung trähantverkare
2009/21/9 Peter Svenssons skåp: För lite av ingentingSTOCKHOLM. För första gången har The Balvenie Academy Award delats ut till bästa svenska trähantverk. Vinnaren är Peter Svensson, som studerar trähantverk på Carl Malmstens skola i Stockholm. Peter vann med sitt gesällarbete ”För lite av inget”. The Balvenie Academy Award syftar till att främja svenskt trähantverk som ska spegla vår tid. Kopplingen till maltwhiskyn är just den hantverksmässigheten, Balvenie är nämligen ett av få destillerier som fortfarande ägnar sig åt egen golvmältning av kornet.

Peter Svenssons får 25 000 kr för sitt vinnande bidrag, ”För lite av inget” som är ett skåp byggt i alm med insidan klädd med askfanér. Peter Svensson har utgått från en grovstickad tröja för att skapa en möbel. Varenda bit i ”parketten” är grovt borstad och obehandlad, för att ge känslan av garnet i tröjan. Bitarna ligger i ett klassiskt ribbstickningsmönster.

(Källa: Balvenie)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com