Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Metal-bandet In Flames diggar Glenfarclas
2010/01/9 GÖTEBORG. Göteborgsbandet In Flames sätter sitt namn på två Glenfarclas-flaskor. Det handlar om klassikern 105 Proof som kom redan 1969, branschens första ’cask strength’-buteljering, och en årgångstappning från 1973. Gruppens talesman Anders Fridén är entusiastisk:
– För mig är detta otroligt stort. Visst kan du köpa ett eget fat och tappa din egen whisky, men att få göra en whisky tillsammans med Glenfarclas, det är fan magiskt!Robert Ransom från Glenfarclas kontrar:
– Anders är ett stort fan av Glenfarclas, och vi hade möjlighet att bjuda över honom till destilleriet. Över ett par glas whisky på den lokala puben kom vi på idén att släppa ett par buteljeringar tillsammans.

Det är första gången Glenfarclas ger en artist eller ett band sin egen whiskybuteljering. In Flames är ett av Sveriges största band, tillika ett av världens ledande inom metalgenren. De har sålt mer än två miljoner album sedan starten 1990, förärats Regeringens Exportpris, vunnit grammis tre gånger och fått jordbävningslarmet vid Götaälvsbron att gå vid en konsert i somras. Det senaste albumet “A Sense of Purpose” gick rakt in på försäljningslistans förstaplats och har tilldelats en guldskiva.


 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com