Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Glen Grant till Italien och Campari
2006/06/2 ROTHES. Glen Grant köps av italienska Campari. När franska Pernod Ricard köpte Allied Domecq förra året lovade man att sälja av whiskymärken i enlighet med konkurrensbestämmelserna. Nu släpps destilleriet Glen Grant iväg för 80 miljoner pund samt blended-märkena Braemar och Old Smuggler för 10 miljoner. Affären slutförs under april.
Singelmalten Glen Grant är nummer tre i världen efter Glenfiddich och The Glenlivet. Eftersom merparten av whiskyn säljs som fem-åring i Italien (60%) var det närmast självklart att ägarskapet skulle hamna där. Glen Grant betraktas som ett svagt varumärke, just pågrund av att whiskyn är så beroende av en enstaka marknad. Campari är dokumenterat duktiga på att blåsa nytt liv i dammiga varumärken efter att ha förvandlat vodkan SKYY till en storsäljare.

(Källa: The Publican)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com