Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Dyraste whiskyn £100 000 flaskan
2010/01/11 DALMORE. The Dalmore Trinitas är världens dyraste whisky. Northern Highlands-stjärnan slog rekord när 64-åringen gick för 100 000 pund. Trinitias indikerar att det bara finns tre flaskor av whiskyn. Däri ryms droppar som är 64 upp till 140 år gamla. Samlaren Sukhinder Singh från Whisky Exchange köpte ena flaskan och amerikanske affärsmannen Mahesh Patel den andra. Den tredje och sista buteljen går under Whisky Show i London nu i oktober. Whiskyn skulle kosta 4000 pund per cl i en bar. Master Blender Richard Paterson vars näsa är försäkrad av Whyte & Mackay för 2 miljoner pund kommenterar tillblivelsen av whiskyn så här:
– Tiden har behandlat de malter jag valt att använda generöst och belönande. De lät mig skapa en smaksensation som aldrig kommer att upprepas och bara får avnjutas av ägarna till dessa tre flaskor. Det kan man inte sätta ett pris på.
Kolla nyhetsinslaget på CNBC: www.cnbc.com

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com