Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Tysk superwhisky ingen får smaka
2011/29/3 TYSKLAND. Tyska singelmalten Sloupisti slår allt annat. Det tycker i alla fall whiskyexperten Jim Murray som i sin ’Whisky Bible’ gav tysken 94 poäng. Intresset för Spreewaelder Feinbrand und Spirituosenfabrik i den lilla byn Schlepzig har exploderat. Grundaren Torsten Roemer adderade 2004 ett destilleri till sin hotell- och bryggeriverksamhet och kom ut med första singelmalten 2007. Spraewalder är det första av 40-talet tyska destillerier som uppmärksammas för sin höga kvalitet på det här sättet. Hemligheten ligger i den tyska eken menar Roemer:
– Faten är viktigast. Vem som helst kan göra ett anständigt destillat men valet av fat är avgörande.
Ekfaten kommer från sydtyska Franconia-regionen samt Berlinområdet 10 mil norrut. Spreewaelders Franconian-barriques har tidigare innehållit vitt Silvaner-vin. Det enda problemet är dock att få människor kommer att få smaka på whiskyn. Destilleriet lägger bara ner tre 225-liters fat årligen!? Flaskorna säljs endast på plats i den egna butiken.


(Källa: Reuters)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com