Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Vill du gifta dig med mig?
2006/15/2 Joakim ber om Amandas hand.
ABERLOUR. Maken till galant frieri får man leta efter! När paret Amanda Martin och Joakim Welander steg in i pannrummet på Aberlour Distillery på Speyside drog Joakim fram ett fång röda rosor och föll på knä för att fria till sin fästmö. Med ett specialskrivet tal rördes Amanda till tårar och snyftade fram ett ”ja”! Till en 16-årig Aberlour lovade sedan paret evig trohet.
Varför just Aberlour? Jo, eftersom maltwhiskyn var själva bränslet i romansen. När Joakim och Amanda träffades fann de att whisky var en gemensam passion. Mest förbluffande var att barskåpen var varandras kopior med Aberlour som mest populära malt. Nu drömmer båda om att kröna samlingen med en 30-årig Aberlour, köpet blir av när de besöker Speyside Festival i slutet av april i år. Höjdpunkten blir den årliga Aberlour-middagen på destilleriet.

(Källa: www.aberlour.com)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com