Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Kluckande katastrofhjälp till Japan
2011/09/5 UK. Whiskyfolket gör sitt för att hjälpa jordbävningsoffren i whiskylandet Japan. Inför lanseringen av Gordon & MacPhails 70-åriga Glenlivet var Tokyo en av premiärorterna. Så drabbade tsunamin landet och eventet fick flyttas. Istället utbjöds en av flaskorna på auktion hos Bonhams i Edinburgh vilket inbringade £15000.

Ett annat exempel är de sju skotska destillerier som sammanstrålat i en gemensam whisky kallad Spirit of Unity på initiativ av Arrans VD Euan Mitchell:
– Många i industrin, som jag, reser på Japan och har fått kontakt med japanska whiskyentusiaster. Skalan på förödelsen är enorm och problemen närapå oöverstigliga. Vi ville hjälpa till och andra smådestilleirer hängde på direkt.

2000 flaskor har tappats varav 1200 säljs på hemmaplan i UK, en del doneras till Nya Zeeland för att lindra effekterna av jordskalvet i Christchurch. Totalt väntas £50000 komma in. Till flaskan bidrar förutom Arran även Benriach, Bladnoch, Glendronach, Glengyle, Kilchoman samt Springbank. Whiskyn säljs av nätbutikerna Loch Fyne och Royal Mile.
London-konkurrenten Whiskyexchange drar sitt strå till stacken via gåvosajten JustGiving.com dit man uppmanar sina kunder att skänka pengar. Själva lovar man att skänka en del av vinsten från sin försäljning av japansk maltwhisky.

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com