Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Aflodal recenserar whisky på Aftonbladet
2011/23/5 NÄTET. Henrik Aflodal recenserar whisky på Sveriges populäraste hemsida: www.aftonbladet.se. Med start 23 maj bjuder Whiskyspots chefredaktör på ett dagligt whiskytips på kvällstidningens vin&mat-sajt.
– Jag laddar med godsaker som går att få tag på via Systembolaget. I dagarna öppnade jag min recensionsservice på egna hemsidan aflodal.com som legat i träda sedan hösten 2007. Jag testar ju så oerhört mycket olika sorters whisky så det är verkligen dags att dela med sig av allt det goda, och självklart även mindre lyckade whiskymöten.

Experten har nosat på över 4000 whiskies genom åren. Nu samlas det bästa (och senaste) i hans whiskyarkiv på nätet där medlemmar i Aflodal’s Friends och Aflodal Whisky Club kan borra fritt. Men kunskap kostar, för att få full tillgång till recensionerna måste man logga in.
– Arkivet är rykande färskt, innan whiskyn släpps på Systembolaget kan man läsa recensionen. Ingen annan i hela världen erbjuder denna heta service. Och för en liten peng, whiskytipsen kostar drygt 1 kr per dag. Tänk vad ett felköp kostar?

Den närmaste tiden väntar lättillgänglig god whisky, senare i sommar bjuds på bourbon och blended Scotch. Inte bara storsäljare granskas utan även svindyr lyxwhisky typ Glenlivet 1940 á 150 000 kr flaskan, och givetvis elitistisk ’cask strength’-whisky i små upplagor. Ta en titt på www.aflodal.com

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com