Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Caol Ila gör 6,4 milj liter!
2011/14/11 ISLAY. Rökfabriken Caol Ila slår i taket kapacitetsmässigt. 3,5 miljoner pund investeras under året för att ta sista klivet från 5,7 miljoner liter per år till 6,4 milj. De sex pannorna rörs inte, bortsett från att pannkatedralen får ett uppgraderat datasystem för processkontroll. Ökningen tas ut bland jäsbyttorna, de åtta befintliga får sällskap av två nya 62 000-literskar. Dessutom byts mäskkaret ut för att matcha ökningen. Arbetet betyder ett halvårs stopp i maskineriet, från juni till mitten av november.

Caol Ila är öarnas rökmonster som förser en majoritet av världens blends med rökdroppar, framförallt ägaren Diageos många tappningar med Johnnie Walker i spetsen. Whiskyn är även aktiv som singelmalt efter grannen Lagavulins dipp 2002 då stjärnmalten på grund av lagerbrist tvingades retirera, 43 marknader reducerades till 15. Caol Ila täckte upp och världen fick en ny Islay-whisky att älska.


Läget inför nystarten, stilla förväntan.
Bilden togs i lördagskväll 12 nov 2011.

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com