Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Ardbeg öppnar ambassad i Stockholm
2012/01/2 STOCKHOLM. Ardbeg tar över efter Glenfiddich Warehouse i Gamla Stan. En återställare kan man säga eftersom stället hette Ardbeg Room i starten men skiftade till GF WH no 68 inför sommaren 2005. I sann Committee-anda tar man nu i så det knakar och kallar vattenhålet Ardbeg Embassy. Stolt kungör den franskägda singelmalten att detta blir ”Ardbegs första restaurangambassad i världen”.
Restaurangen är inredd med inspiration från destilleriet på Islay och erbjuder sina gäster över 300 olika single malts – något för varje whiskyälskare. Här kan gästerna avnjuta sina favoritdroppar tillsammans med vällagad mat av de bästa svenska råvarorna i sällskap av andra whiskyälskare. Förutom god mat och dryck erbjuder Ardbeg Embassy Stockholm även öl- och whiskyprovingar för såväl nybörjare som whiskykännare.
– I Sverige finns det många ytterst hängivna Ardbeg-älskare och det känns därför extra roligt att kunna erbjuda dem denna mötesplats. Vi hoppas att Ardbeg Embassy blir en knutpunkt för alla svenska whiskyälskare, säger Ole Frantzen, country manager på Moët Hennessy Sverige.

Ardbeg Embassy ligger på Västerlånggatan 68 och nås på webben via www.ardbegembassy.se

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com