Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Karaff-whisky hit för Glencairn
2012/04/9 EAST KILBRIDE. Du har säkert ett Glencairn-glas hemma. ’Blender’s Glass’ togs fram i samverkan med skotska master blenders. Med gjuten fot på kupan känns glaset inte så ”fjolligt” som ett ordinärt provarglas, menade design-teamet.
Det går bra för Glasgow-firman som egentligen sysslar med fina kristallpjäser. Mest notabelt är Gordon & MacPhails rekordgamla Glenlivet 70 år som kom i en droppformad karaff tillverkad av Glencairn. Nu blåser man för glatta livet. Whiskybolagen satsar hårt på Kina och Indien och däröver går lyx hem – dyr whisky kommer i dyra flaskor. Kommande 24 månader väntas omsättningen fördubblas till £10 miljoner. Personalen har växt från 23 till 33 de senaste två åren, och fem till behövs. Exporten av Scotch ökade med 23% 2011 till £4,2 miljarder så det lär finnas jobb framöver också.

(Källa: Herald Scotland)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com