Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Världsrekord i whiskyprovning – 24 timmar i sträck!
2012/18/9 John Glaser från Compass Box i Birmingham.SCOTLAND. Skottar är ett tufft släkte. Nu har kiltfolket provat whisky ett helt dygn, 24 timmar i sträck. Nåja, man drack väl inte sprit hela tiden, mycken tid tillbringades i en bil. Upplägget var att hålla nio whiskyprovningar över hela UK i whiskybutiker med start i Inverness. Drygt 100 mil senare i engelska Brighton var uppgiften utförd bara halvtimmen innan 24-timmarsfristen gick ut. Totalt hade 130 personer testat tre sorter från Compass Box – lyxblenden Great King Street samt blandmalterna Peat Monster och Spice Tree. Andrew Torrence, chef för The Whisky Shop-kedjan, berättar om tilltaget:
– Någon pratade om världens största whiskyprovning och jag tyckte att det rekordet borde vara skotskt vilket det inte är. Så jag började fundera och fick idén att om vi inte kunde göra den största varför inte de flesta!

Tyvärr kunde inte världsrekordet sanktioneras eftersom kontrollanten från Guinness rekordbok inte dök upp. Han var väl inte så sugen på att åka omkring i en whiskystinkande bil ett helt dygn…

(Källa: The Drinks Business)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com