Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Kornbrist i Skottland stressar whiskybranschen
2012/25/9 SCOTLAND. Sommaren har varit skoningslös mot skottarna. Det har regnat konstant, vecka ut och vecka in. Inför OS i London kom ju larmrapporter om skyfall över engelsmännen. Det var bara stilla sommarregn jämfört med vad skottarna fått utstå. Men hårdföra Highlanders klagar som bekant inte, värre är det med bönderna i lågländerna. Maj och juni var hemska och i juli föll dubbelt så mycket nederbörd än normalt. Inte mycket korn har kunnat bärgas i år vilket ställer whiskybranschen inför en extrem situation. Räkna med att vintage 2012 kommer att bli ovanligt oskotsk, snarare skandinavisk. Normalt sett brukar britterna kunna exportera uppåt 200 000 ton korn, i år lär södra England få iväg knappa 50 000 ton men i Skottland väntas en import på minst 30 000 ton.
Många utomstående betraktare tycker att det är underligt att skottarna accepterar utländskt korn i sin maltwhisky. Det är ju så noga med att whisky ska kokas och lagras inom landet. Men ursprunget till alla smaker, själva kornet, kan alltså komma från hela planeten…

(Källa: Agrimoney.com)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com