Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Rachel Barrie till Bowmore
2012/15/2

Rachel Barrie lämnar Glenmorangie och Ardbeg och blir ny Master Blender på Morrison Bowmore direkt underställd Chief Blender Andrew Rankin. Positionen är ny och Barrie kommer att vara engagerad i utvecklingsarbetet av nya produkter för Bowmore, Auchentoshan och Glengarioch. Arbetsuppgifterna liknar de tidigare där hon agerade som ’whisky creator’ och tog fram bland annat Glenmorangie Signet och Ardbeg Corryvreckan. Så erfarenhet av rökig whisky har hon kan man lugnt säga.
Vad blev tidigare blender Iain McCallum av då? Fd chef för Auchentoshan och ledande i blender-teamet. Whiskyfolk världen över har stött på Iain rätt mycket de senaste åren så hans tjänst gjordes om i juni 2011. Titeln är nu Master of Malts, med andra ord ’brand ambassador’.

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com