Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Scotch på burk
2012/01/10 FLORIDA. ”Ä vad säger du, ska vi ta en burk whisky?” Vi har knappt hunnit vänja oss vid RTD-produkter som Jack Daniel’s & cola. Nu är det dags för 33 cl 3-årig whisky på burk, som enligt reklamen räcker till åtta shots! Varför inte menar Florida-firman Scottish Spirits som säljer blended Scotch på burk för bara $5 stycket, vinet kommer ju i fyrkantiga boxar numera?
– Folk vill dricka vid poolen, på båten, när man campar eller på sportevenemang, menar vice VD Ken Rubenfeld. Det är lättare att ta med en 6-pack jämfört med en flaska Scotch.

Kritikerna menar att man ska sippa på Scotch lite i taget och att burkspriten kommer att öka fyllorna rejält eftersom behållaren inte kan återförslutas utan måste tömmas. Rubenfeld svarar att man ska dela med vänner. New York Daily News räknade ut att en normalbyggd man som sveper en hel burk inom en timme drabbas av medvetslöshet och minnesförlust. In the land of the free and the home of the brave anything is possible…

(Källa: New York Daily News)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com