Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Innovativ hybrid-whiskey
2012/17/10 IRLAND. Jack Teeling kastar loss och startar eget whiskeymärke. Pappa John grundade ju Cooley Distillery på Irland i slutet 1980-talet. När Cooley nu ägs av amerikanen Jim Beam vänder familjen Teeling blad. Produkten kallas HYBRID och är en blandning av skotsk och irländsk maltwhisk(e)y. Det är ”oanvändbar” whisky som 2004 hamnade i flaska under namnet Celtic Nations. Då en mix av 10-årig Cooley- och Bruichladdich-malt som branschorganet SWA genast slog ner på och förbjöd. Planen var att släppa nio utgåvor, varav det första släppet skulle omfatta 7200 buteljer. Det mesta blev kvar i lagerhuset där 10 fat legat i ytterligare 8 år innan allt nyligen exporterades till republiken Irland dit SWAs långa arm inte når. Originalet buteljerades vid 46%, Hybrid Edition 1 kommer vid 44% utan kylfiltrering med en upplaga på 1400 flaskor till priset £30.

– Yngre konsumenter som dricker mainstream-whiskey behöver alternativ eftersom de inte kommer att dricka Jameson och Tullamore Dew hela sina liv, menar Jack Teeling. Hittar de inte något nytt i vår kategori lär de byta till Canadian, Bourbon eller något annat.
Teeling vill skapa en helt ny whiskykategori. Hybrid ska vara en blandning av olika maltwhiskies från hela världen, inte bara Irish och Scotch.

(Källa: The Spirits Business)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com