Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Vatten i whiskyn?
2013/21/3 GLASGOW. Frågan om man ska ha vatten i whiskyn grubblar Morrison Bowmore på. Nu dras en utbildningskampanj igång i UK, USA och Asien. Vi svenskar är proffs på maltwhisky tycks man ana och lämnar Norden utanför diskussionen. Den initierade vet att aromerna i en lite starkare whisky triggas av en symbolisk vattendroppe, smaken reser sig ofta och whiskyn breddar sitt aromutbud.
– Debatten om vatten i whiskyn pågår och vi vill ge folk chansen att testa själva, säger firmans marknadschef Cara Laing.
Bowmore har därför tagit fram en vattenautomat i form av ett litet spritskåp som ska finnas på utvalda barer. Man får hoppas att kranen läcker så vattnet kommer droppvis annars riskerar den fina rökwhiskyn att drunkna i en flod av H2O…

(Källa: The Spirits Business)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com