Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Longmorn invaderar Sverige?
2006/31/3 SVERIGE. Systembolaget gör en kovändning när det gäller singelmalten Longmorn. Priset sänks 1 april med nästan en hundralapp till 359 kr och sätts i landets samtliga butiker. Nyheten lär slå ner som en bomb i maltwhiskykretsar där destilleriet länge rankats som ett av Speysides bästa. Priset är oförskämt lågt, trots den svenska högskattenivån slår prislappen det brittiska listpriset med 70-80 kr. Longmorn är en byggsten i blenden Chivas Regal och har inte status som singelmalt i Chivas-koncernen. Går lanseringen bra lär Sverige bli whiskyns största marknad volymmässigt.
15-åriga Longmorn blindprovades fram till finalen i Maltwhisky-VM under 2005. Där blev den näst bästa whisky i klassen MALTY (varken rökig eller sherryfatslagrad maltwhisky).

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com