Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Lakes District får destilleri
2013/27/9

LAKES DISTRICT. Paul Currie lanserar nu sitt nya destilleriprojekt i England. Curries far Harold var mannen bakom Isle of Arran på 1990-talet. Sonen Paul har samlat ihop 2,5 miljoner pund för att bygga ett nytt destilleri i Setmurthy (strax söder om skotska gränsen, inte långt från Bladnoch, se karta). Stället inryms i en gammal viktoriansk bondgård och invigs våren 2014 för att producera whisky och gin. Besökscentrum med bar, bistro och shop kommer senare på hösten. Årsvolymen beräknas till 300 000 flaskor med ett maxtak på miljonen flaskor. 27 arbetstillfällen utlovas. Fast redan nu släpps en blend med whisky från skotska destillerier. Namnet blir The Lakes Distillery med säte mitt i berömda Lakes District. En medlemsklubb har startats där man för £595 får en flaska årligen i 10 år från 2015. Sugen? Sajna på hos
www. akesdistillery.com.

Lakes är det femte engelska projektet. Först ut var Hicks & Healey 2003 i Cornwall. Ett samarbete mellan ett ölbryggeri och en cidertillverkare. Sedan kom St George i Norfolk 2006 som väl får betraktas som England först ”riktiga” whiskyfabrikör där hela affärsupplägget andas whisky. Och i oktober 2010 installerade bryggaren Adnams pannor i sitt nedlagda kopparslageri. Fast här ligger fokus på gin och vodka även om en del maltwhisky kokas också. Planer finns också på ett whiskydestilleri i självaste London i ett gammalt mejeri i Battersea. The London Distillery Co grundades i juli 2011 av mikrobryggaren Nick Taylor och affärsmannen Darren Rook (fd Master of Malt). Just nu diskuterar man designfrågor med expertis. Nu är det kapplöpning, vem hinner först av Lakes eller London-projektet?

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com