Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Nytt destilleriförsök på Shetlandsöarna
2013/16/10 SHETLAND. Blackwood gick i stöpet för fem år sedan. Myndigheterna på Shetland sa nej av miljöhänsyn, projektet var för stort. Nu är det dags igen. Stuart Nickerson som senast ryckt Glenglassaugh ur graven och dessförinnan chefat på Highland Park och inom William Grant tar sats. Plats för projektet är flygvapnets område vid Saxa Vord på Unst. Stället inryms i det som tidigare var motor & transportsektionen, vägg i vägg med mikrobryggeriet Valhalla. Om kommunstyret ger sitt godkännande denna gång är det på grund av storleken, det handlar om ett boutique-destilleri. The Shetland Distillery Co hoppas kunna starta produktion redan 2014. Shetland är en av de sista platserna i Skottland som saknar ett whiskydestilleri. Fast det blir en tuff resa, menar Nickerson:
– Transportkostnaden hit upp är hög samtidigt som turisterna är få. Men läget som Skottlands mest nordliga destilleri är attraktivt och blir en viktig ’selling point’.

Endast 30 000 liter per år ska göras med ett lagerhus på 400 kvadratmeter och ett litet buteljeringsband. Inget besökscentrum finns på ritbordet än så länge, platsen är så ensligt belägen att få besökare väntas.
– Men vi tar emot de som kommer med öppna armar och ska ordna med boende.
Här ligger Shetland Distillery.

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com