Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Världens äldsta japanare
2013/05/12 SVERIGE. Världens äldsta japanare kommer till Sverige. 5 dec släpps en flaska av Karuizawa Vintage 1960, närapå 53 år gammal! Prislappen är 136 900 kr vilket gör den till den allra dyraste produkten någonsin i Systembolagets historia. Är du spekulant måste du hänga på låset på webben exakt klockan 10.00 då blir produkten tillgänglig.
Whiskyn har lagrats på Oloroso sherry hogshead nr 5627 och är buteljerad vid fatstyrka 53,2%. Flaskan ligger förpackad i en trälåda som är gjord enligt den gamla traditionen som en japanska pussellåda. Lådan är handgjord av en brittisk möbelsnickare och prydd med bitar från fatet. Etiketten av handgjort washipapper har förskönats av kalligrafen Soji Noshimoto. Varje flaska är dessutom uppkallad efter en särskild Netsuke (miniatyr-träskulptur som hänger runt halsen).
Totalt blev det 41 flaskor vid buteljeringen, och Sverige fick en tilldelning på tre flaskor varav två släpps på Systembolaget via webben. Så det gäller att hänga på låset om du vill ha en pava. Artikelnumret är 11959.


 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com