Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Loch Lomond uppköpt, får finansiella muskler
2014/03/3

ALEXANDRIA. Loch Lomond Distillery har köpts upp av privata investeraren Exponent. Loch Lomond som ligger vid södra änden av sjön med samma namn inrymdes i ett tygfärgeri på 1960-talet och är känt för att som ende skotte kunna göra en single blend, alltså en whisky gjord på ett och samma destilleri som involverar både malt- och grainwhisky. Firman producerar 43 miljoner flaskor per år. Med på köpet följer även buteljeraren/lagerhuskomplexet Glen Catrine i Glasgow samt Glen Scotia Distillery i Campbeltown. Ny direktör blir tobaksmannen Colin Matthews, och ordförande är ingen mindre än Diageos fd finanschef Nick Rose. Paret uppger att de vill ”uppdatera och utöka produktportföljen samt expandera till nya marknader internationellt.” Whiskyspots Henrik Aflodal kommenterar affären:
– Destilleriet har en stor variation av maltwhiskystilar i lager som borde gå att göra något intressant av. Men den riktigt stora potentialen har systerdestilleriet Glen Scotia som är en av Skottlands mest underskattade singelmalter. Därifrån kommer allt bättre utgåvor, en guldgruva att ösa ur.

(Källa: Just-Drinks)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com