Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Bourbon-brist världen över
2014/02/6 KENTUCKY. Bli inte förvånad om din favorit-bourbon är slut nästa gång du ska handla. Buffalo Trace Distillery i Frankfort, KY säger att de ligger 100 000 barrels efter i produktion. Bakgrunden är att världen törstar efter bourbon whiskey. Destilleriet varnar för att populära märken som Buffalo Trace, Eagle Rare och Blanton’s kan försvinna från hyllorna i upp till en månad. Ägaren Sazerac från New Orleans satsar nu 70 miljoner dollar på att bygga ut kapaciteten. Men det dröjer minst 4 år innan whiskeyn är färdiglagrad och kan säljas.
– Vi gör mer bourbon för varje dag, så här hektiskt har det inte varit på 40 år. Det är omöjligt att säga när vi är ikapp igen och kan tillgodose efterfrågan, säger Master Distiller Harlen Wheatley.
Dessutom rapporteras om brist på amerikansk ek för att göra tunnor. Tunnbinderierna får inte tillräckligt med virke. Maker’s Mark vittnar också om leveransproblem. När firman för ett tag sedan meddelade att man reducerar styrkan till 42% för att kunna göra fler flaskor blev det ramaskri och destilleriet backade tillbaka till ursprungliga 45% (90 proof).

(Källa: Thespiritsbusiness.com)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com