Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Nya Imperial klar för start
2014/13/10

CARRON. Nya Imperial döps till Dalmunach. Chivas nybygge på gamla Imperial-sajten är färdigt att invigas, produktion inleds i slutet av oktober. Detta blir blendinghusets 14:e maltdestilleri vars uppdragsgivare Chivas Regal vill ha en rik fruktig maltwhisky. Namnet lånas från floden Spey intill där en vattenansamling kallas Dalmunach. 16 jäskar i rostfritt stål gör mäskkaret sällskap som mäter 9,5 meter i diameter. Här ska 10 miljoner liter whisky produceras årligen. Åtta storskaliga kopparpannor av samma modell som originalets pjäser är ett ödets ironi. Huvudorsaken till att Imperial tvingades stänga var ställets imperialistiska anspråk där pannorna sällan kunde gå för fullt. Förstapannan är tulpanformad och andrapannan är bollformad.
Destilleriet kommer inte att ta emot besökare men kan skymtas från Speyside Way, vandringleden som drar fram längs gamla järnvägsspåret. Douglas Cruickshank som nu går i pension lämnade jobbet som produktionsdirektör för Chivas-gruppen för att ägna all tid åt destilleribygget. Det var här på Imperial han började som 15-åring och nu puttrar snart pannorna igen efter 16 års stiltje.


Kolla in videon från Dalmunach Distillery!

(Källa: Scottish Daily Record)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com