Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Svenska mästare i whiskykunskap
2014/16/12 STOCKHOLM. SM i whiskykunskap avgjordes i helgen på Hotel Hasselbacken. I pauserna under finalprovningen i Maltwhisky-VM gick de bästa svenskarna matcher om SM-guldet. Tidigare i år lanserade Glenfiddich ett whiskyspel för mobiler. Whiskyfolk kan ladda ner en ’Whisky Quiz’ i mobilen och gå matcher mot andra whiskyfantaster. Det gäller att snabbt svara rätt på fyra frågor. Har båda alla rätt är det svarstiden i sekunder som avgör. Spelet är på engelska och finns över hela världen men det är svenskar som ligger i topp på den globala listan. Varje match ger poäng så det gäller att spela ofta. Läs om de svenska toppnamnen här.

De två främsta i världen gjorde upp om klubbtiteln. Och det var tiden som avgjorde, killarna svarade inte fel på frågorna. Snabbast var Per Eriksson från Borlänge-klubben SMAD som vann tre raka matcher över Thomas Karman från HABOST i Nyköping. I den individuella kampen segrade Stefan Hernblad över Asle Remmereit.


Stefan Hernblad, svensk mästare i whiskykunskap, individuellt


Per Eriksson SMAD, svensk mästare i whiskykunskap, whiskyklubbar

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com