Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
SMWS oberoende igen!
2015/31/3 EDINBURGH. Scotch Malt Whisky Society blir oberoende igen. När maltwhiskybolaget Glenmorangie köpte ’independent bottler’ SMWS 2004 kraxade olyckkorparna om att utbudet av spännande whisky från alla möjliga destillerier var i fara. Så blev det ju inte men den kommersiella bismaken hos den från början idella kamratföreningen hängde trots allt i. Nu har Glenmorangie tröttnat och gör sig av med verksamheten för att satsa sin energi på varumärkena Glenmorangie och Ardbeg. SMWS VD Paul Miles vill å sin sida få friare tyglar att växa utomlands:
– Vi måste ta SMWS till nästa nivå vilket kräver investeringar.
En grupp privata investerare går in med friska pengar, aktiemajorieten stannar i Skottland men inflödet av kapital från utländska investerare är betydelsefullt menar Miles:
– Våra viktigaste tillväxtmarknader är USA följt av Taiwan, Japan och Kina. Under 2013 omsatte föreningen £5,8 miljoner. Exporten till USA ökade med 17% till £550 885.

(Källa: The Scotsman)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com