Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Whiskyfestival på Speyside
2006/21/4 SPEYSIDE. Spirit of Speyside Whisky Festival förlängs i år till fem dagar med start torsdag 27 april till måndag 1 maj. Festivalen arrangeras för femte året i rad. Tongivande destillerier är i alfabetisk ordning Aberlour, Balvenie, Benriach, Benromach, Glen Moray, Glenfarclas, Glenfiddich, Glenrothes, The Macallan, Strathisla och The Glenlivet. Chivas-gruppen regerar flankerade av familjerna Grant (Glenfiddich och Glenfarclas). Det vankas rundturer och masterclass-provningar, vandringar, whiskymiddagar, ceilidhs (partyn), delfin-kryssningar, tunnbinderibesök.
Den nya webbsajten som ska locka virtuella besökare att nosa på ämnet för att sedan verkligen åka iväg till Speyside är mer informativ och lättnavigerad än förut. Evenemang kan direktbokas via webben. Nytt för i år är också whiskybussen, precis som på skidorter där du lägger laggen på ryggen och åker till nästa system, tar du här bussen till nästa destilleri och provning, biljetten räcker hela dagen.
Mer info: www.spiritofspeyside.com.

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com