Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
15-åring gör egen gin
2015/30/10

ENGLAND. Är det okej att en 15-åring kränger gin? Det finns ingen lag som hindrar ägande av en ginfabrik men när bolaget började marknadsföra sin produkt Sibling Gin med minderåriga som avsändare gick myndigheterna i taket. I UK får man inte personer under 25 år förekomma i annonserna för alkohol. Ändå låg bilder på ägarna ute på hemsidan under förevändningen att köparna har rätt att se vilka som skapar den produkt de köper. Nu har presentationen tagits bort med bitter eftersmak i form av ett kort meddelande att de tvingats ta ner relevant information om upphovsmännen. Kreatörerna Digby (idag 16 år), Felix, Cicely och Clarice Elliott-Berry tycker att myndigheterna skickar dubbla budskap. Å ena sidan uppmuntras unga att starta företag, samtidigt fördöms deras eget initiativ. Spritfabriken ligger inuti föräldrarnas bryggeri. Ginet kokas i en Carter-panna med glas-kolonn där örter och fruktskal placeras och ger smak åt alkoholångorna som passerar. Karaktären tas framförallt från vanilj och blåbär samt apelsin- och citronskal.
Samtidigt rapporteras om en annalkande kris för den skotska gin-branschen. Skotska enbär har drabbats av den dödliga svampsjukdomen phytophthora austrocedrae, årets skörd hotar att utebli. Ifjol bedömdes 80% av buskarna som döende.

(Källa: The Spirits Business)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com