Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Puni första italienska singelmalt
2015/11/12 ITALIEN. Att italienarna gillar maltwhisky vet vi. Forne världstvåan Glen Grant köpte 5-åringen mest av alla. Samlandet på finwhisky tog fart först av allt i Italien. Äntligen får landet sin första egna singelmalt. För fem år sedan byggdes Puni Distillery i sydtyrolen i italienska alperna. 2012 sattes först mäsken och i dagarna har två singlar buteljerats: Puni Nova samt Puni Alba. Kornet växer i trakten och kokas i traditionella skotsk-designade pot stills. Nova har vilat i tre år på 1st fill bourbon barrels och har en arom av honung, banan och vanilj. Alba låg i dryga två år på Marsala-fat och ytterligare ett år på ex-Islay-fat. Alba smakar godisfrukt, russin, exotisk frukt och rök. 977 numrerade flaskor släpps med 54%. Puni hävdar att deras whisky mognar fortare än på många andra platser jorden runt på grund av de drastiska årstidsväxlingarna med varma somrar och kalla snörika vintrar.
– Efter att ha vårdat denna speciella dryck i flera år är vi stolta över att få dela vår nyfödda italienska whisky med omvärlden, menar grundaren Jonas Ebensperger.
Priset för förstautgåvorna är €126 för Puti Nova och €154 för Puni Alba. Men intressant är att man i kommande batcher sänker priset till €59 respektive €74. Samlarna får alltså betala lite extra så här i början.


 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com