Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Speyburn växer i Kazakhstan
2016/15/2

ROTHES. Speyburn har fördubblat sin kapacitet till 4,2 miljoner liter per år. Ägaren Inver House har spenderat £10 milj. Kapacitetsökningen har genomförts genom att utnyttja befintliga byggnader i den trånga ravinen i utkanten av staden Rothes på Speyside. Just Speyburn är en av toppsäljarna bland maltwhiskies här i Sverige. Men anledningen till utbyggnaden är helt andra marknader. Speyburn, Pulteney och Balblair ska bli singelmalter på allas läppar i Indien, Kazakhstan och Polen. Lagringstytan har ökats med 20 procent, tolv nya lagerhus har byggts med plats för totalt 600 000 fat.
– Våra singelmaltmärken gjorde bra ifrån sig 2015, vi har etablerat oss på flera nya marknader världen över. Vi ser många möjligheter framöver och vill stå väl rustade för uppgiften.
I Indien har man kört masterklassprovningar i städer som Delhi, Puni och Mumbai. På grund av höga importtariffer i Asien satsar man hårt på travel retail också. Från just Speyburn väntar under 2016 en rad spännade utgåvor.

(Källa: The Drinks Business)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com