Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Laphroaig gillar NAS
2016/11/4 ISLAY. Laphroaig väljer NAS-spåret. Islays rökmonster försvarar rätten att upplevas som rökig även i högre åldrar. Receptet är att skippa åldersbeteckningen på etiketten och tillåta sig att blanda åldrar även i de dyrare och mer vällagrade utgåvorna. 2014 tvingades man dra in 18-åringen på grund av brist på tillräckligt gamla fat. Utan siffra på flaskan blir det lättare att kommunicera storyn bakom produkten.
– Av innevarande års utgivningar kommer 35-30% ha åldersbeteckning resten blir non-age, avslöjar Hannah Fisher som är International Marketing Manager för ägaren Beam Suntory.
För några veckor sedan lanserades NAS-produkten Laphroaig Lore som enligt destilleriet är den ”smakrikaste” någonsin. Den här sortens NAS-produkter är viktiga för att attrahera nya kunder, anser Fisher:
– Om man sätter ut åldern kan storyn bakom försvinna. Folk refererar till whiskyn utifrån siffran. Ibland tappas storyn bort om vad som gör whiskyn speciell.
Fansen i Friends of Laphroaig har sagt att de gillar när nya releases av whisky smakar som man är vana vid, alltså rökigt.
– När Laphroaig vistas länge i fat tappar den bort sitt DNA, den rökiga käftsmällen, menar Fisher. Långlagrad Laphroaig tappar stinget och blir sötare och mjukare. Därför håller vi oss helst till sanningen, ålder man vara missvisande.

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com