Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Jack Daniel’s slukar Benriach
2016/28/4

EDINBURGH. Amerikanska Brown-Forman köper skotska BenRiach för £285 milj. Glendronach, Benriach och Glenglassaugh går i säng med Tennessee- & bourbonmärken som Jack Daniel’s, Woodford Reserve, Old Forester och kanadensaren Canadian Mist. 165 anställda hamnar under amerikansk flagg. Amerikanerna kan hjälpa entreprenörstyrda Benriach att nå större marknader global men framförallt i USA. Brown-Forman var fram till 2005 minoritetsdelägare i Glenmorangie.
– Förvärvet av dessa superpremium-varumärken gör att Brown-Forman är tillbaka i ett av branschens mest spännande och konstant växande segment, Single Malt Scotch whisky, kommenterar B-F:s CEO Paul Varga.

Amerikaner har haft en ovana att lägga sig i och styra för mycket förr om åren, varnar Whiskyspots Henrik Aflodal:
– Vi minns med bestörtning 1970-talet då Jim Beam tvingade Laphroaig att installera en alldeles för stor panna. Fjärrstyrning funkar inte, lokal management är alltid tryggast. Jag hoppas att Brown-Forman öppnar sina kanaler internationellt och låter skottarna sköta verksamheten ostört i Skottland.

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com