Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Sherrywhiskymästare till Sverige!
2006/02/5 SVERIGE. Äntligen kommer Glenfarclas 12 år till Sverige. Efter framgångarna i Maltwhisky-VM då whiskyn tog hem sherrywhiskyklassen och blev bästa icke-rökiga skotte har det tröga svenska alkoholsystemet till slut värkt fram en lansering. Idag den 2 maj går whiskyn upp i beställningssortimentet. Priset är 399 kr vilket faktiskt matchar listpriset i UK. Whiskyspots Henrik Aflodal är en av dem som gläds:
– Jag har lobbat för detta under hela 2005, vad jag förstår har Systembolaget varit ovilliga att ge upp 10-åringen. Synd, för den här whiskyn sopar banan med allt i sherryväg, en häftig självsäker malt. Grym godsägarliknande gom som respektlöst stegar sig fram. Burlesk varmfordrad finish med stora skopor ekkrydda, malt och sherry. Sherryindränkt eggande nos. Bryter ny mark upplevelsemässigt för den som gillar sherryfatslagrad maltwhisky.
Hemma i UK är 10-åringen det stora numret, främst på grund av procenthalten på 40 eftersom britterna har hög alkoholskatt. 12-åringen är alltså främst en exportprodukt, premiärutgåvan skickades 1962 till Schweiz och 1964 till Tyskland, marknader som fortfarande är viktiga, förutom duty free världen över.

 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com