Kalendariet Whiskytips Butiken Klubbguiden

Bli Whiskyspot-medlem och få vårt nyhetsbrev om whisky.
» Registrera dig
» Ändra uppgifter

Det finns inga nyheter!

Kalendariet
Det finns inga event!
Krönikan

Kreativ Mortlach på nya vägar
 17/9  Mortlach har återuppfunnit sig själv. Klassiska 16-åringen är försvunnen och vi har fått en trio. Mest lik originalet är 18-åringen, en oloroso-kanon för lyxlirare! De andra tappar poäng på svagare doft och lugnare efterspel. Men både NAS-versionen Rare Old och 25-åringen smakar väldans gott. Enda haken med Mortlach är priset, whiskyn är helt enkelt svindyr!
Besök Canadian Club!
2006/12/6 WINDSOR. Ska du till Canada i år? Originalet Canadian Club öppnade sitt första besökscentrum 3 maj. Hiram Walker var mannen som ”uppfann” Canadian whisky. Destilleriet smälldes upp mittemot Detroit 1858, inom några år hade den lilla staden Walkerville växt upp kring hans kommers. Kanadickernas variant slog igenom stort på 1920-talet under förbudstiden då whiskyn smugglades över gränsen och vann amerikanernas hjärtan. Nu öppnas forna huvudkontoret på allvar för fansen, 10 000 besökare årligen väntas.
– Vi börjar med en historisk tur, berättar guiden Tish Harcus. Hiram Walker föddes i Boston och etablerade sig i Detroit-trakten som grosshandlare, misslyckades med öppna ett destilleri i Michigan pågrund av nykterhetsrörelsen och kom istället över hit.
– Vi har konverterat matsalen till biosalong där vi visar hur Canadian Club produceras, sedan sniffar vi på resultatet och provsmakar samt jämför med bourbon och Scotch. Och det är inte bara whiskyfantaster som kommer, forna styrelserummet har gjorts om till galleri med fin konst.
Centret ligger tre kilometer från Detroit-Windsor-tunneln. Biljetterna kostar 5 dollar, billigare för pensionärer.

(Källa: Travel.canoe.ca)
 

Notiser
 28/4  Jack Daniel’s slukar Benriach
 25/4  Ek-kuber för whisky nästa trend?
 11/4  Laphroaig gillar NAS
 23/2  Shinshu blir Japans andra nya destilleri
 18/2  Nytt Islay-destilleri
 15/2  Speyburn växer i Kazakhstan
 25/1  Angel’s share utrotningshotad?
 17/12  Diageo ska bli störst på singelmalt på Duty Free
 16/12  Diageos ”Dragons Den” satsar på dansk whisky

Läs fler notiser

 Sök på Whiskyspot.com:  | Om Whiskyspot.com